Има много случаи за заболели, но съществуват и  други респираторни

...
Има много случаи за заболели, но съществуват и  други респираторни
Коментари Харесай

Задава ли се втора грипна вълна?

Има доста случаи за болни, само че съществуват и  други респираторни патогени, сподели епидемиологът от Пловдив доктор Христиана Бацелова

Възможно е България втора грипна вълна да ни залее, само че това съгласно епидемиолога от Пловдив доктор Христиана Бацелова е малко евентуално. 

След като водещият на „ Тази заран “ по бТВ Златимир Йочев заприказва за взрив на кашлящи и кихащи хора, тя призна, че има заболели със признаци на това заболяване, само че посочи, че ставало въпрос за единични случаи.

Човек може да боледува от грип през цялата година, само че месеците с вероятни епидемии за Северното полукълбо нормално са януари и февруари, а опашката може да е при започване на март, съобщи епидемиологът от УМБАЛ „ Свети Георги “ - Пловдив.

„ Бих се изненадала доста, в случай че в този момент стартира някакъв епидемиологичен напредък на сезонен грип в България. Може би има единични случаи, само че съществуват и други респираторни патогени, които циркулират в този момент “, добави тя. 

„ Започва сезонът на варицелата и на скарлатината. По-вероятно е децата да боледуват от тези болести “, сподели още доктор Бацелова.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР